Bierbeek Pastorie Half Open 30

Een grote vraag naar bouwmaterialen, en een ongekend hoog aantal bouwprojecten leidden dit voorjaar tot wachttijden in de bouw. Dat lazen we in Het Laatste Nieuws. Mogelijk moet je tot een jaar geduld hebben vooraleer je bouwproject kan starten, zo verklaarde de gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie. In dat opzicht biedt een sleutel-op-de-deurfirma je enkele voordelen.

Een gemiddelde nieuwbouw is na 1 tot 1,5 jaar instapklaar. Maar weet dus wel dat je aannemer zeer waarschijnlijk niet morgen kan starten. Het is één van de valkuilen waar je rekening mee moet houden bij je bouwplannen.

Betonstop

Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, haalt de nakende betonstop - en de bijhorende onzekerheid bij bouwers - aan als een van de redenen voor de bouwpiek van het voorbije jaar.

“Er is bij een aantal mensen inderdaad een bepaalde schrik ontstaan”, zegt Waeytens. “Ligt mijn lapje grond in een zone waar je later nog kan bouwen? Zal het onteigend worden? Het kan dat sommige mensen door die onwetendheid hun bouwproject sneller in gang hebben gezet. En die grotere vraag van bouwprojecten leidt ook tot langere wachttijden.”

Goedkope leningen

Daarnaast mogen we volgens Waeytens ook niet vergeten dat de economie het zeer goed doet. “Er zijn nog altijd zeer lage interesten op de hypothecaire leningen, waardoor mensen heel goedkoop kunnen lenen.” Op die manier kan je natuurlijk makkelijker aan je bouwavontuur beginnen.

Waarom sleutel-op-de-deur

Door met een sleutel-op-de-deurfirma te werken, beperk je voor jezelf de wachttijden. Hoezo? Een sleutel-op-de-deurbedrijf kan het hele bouwproces voor zijn rekening nemen. Van de plannen en het ontwerp, over de ruwbouw tot de afwerking: één firma staat in voor het hele traject. Je moet dus geen architect en aannemer(s) zoeken, geen offertes vergelijken en de coördinatie niet voor je rekening nemen. Dat bespaart je heel wat tijd en kopzorgen.

Ben je na het bekijken van onze kijkwoningen of realisaties overtuigd van sleutel-op-de-deur bouwen?