Tielt Winge Modern Open 36

Het is een populaire veronderstelling: kiezen voor de sleutel-op-de-deurformule heeft gevolgen voor de rol van de architect. Zijn of haar creativiteit zou beknot worden omdat de bouwfirma met basisplannen werkt. Stonehouse pakt het bewust anders aan. Het eigen karakter van jouw droomwoning staat voor ons pal.

Bouwers die voor de sleutel-op-de-deurformule kiezen, doen dat vaak omdat ze zich herkennen in de uitspraak ‘nieuwbouw is niets voor mij’. Een drukke job of een hectisch gezinsleven wijzen ze als oorzaken aan.

Een sleutel-op-de-deurfirma ‘ontzorgt’ je van een hoop bouwbesognes. Eigenlijk geef je alle administratieve rompslomp, de volledige planning van de bouw en coördinatie van het project uit handen. Een bouwfirma neemt al die taken op zich.

Eigen karakter

Toch vinden wij het enorm belangrijk om jou een woning te bezorgen die helemaal past bij jouw wensen en budget. We kunnen niet genoeg benadrukken dat ons plannenboek enkel als bron van inspiratie dient.

In de ontwerpfase van je nieuwbouw zitten we graag met jou en een architect samen. Jij hebt de vrije keuze of je met eigen architect of een vaste partner van ons wil werken. In deze fase neemt Stonehouse een adviserende rol in, zodat we samen tot een mooi ontwerp kunnen komen.

Waarom een architect?

Neem je een architect onder de arm, dan heb je er een prima klankbord bij. Zit je bijvoorbeeld vast met de logische indeling van je woning, dan kan de architect in de meeste gevallen met een praktische én creatieve oplossing op de proppen komen.

Dat geldt ook voor de energiezuinige maatregelen die je in je nieuwbouw wenst te implementeren. De architect kan je gidsen door de complexe wereld van (geothermische) warmtepompen, ventilatiesystemen, luchtdichtheid, zonnepanelen, zonneboilers en andere. Immers: niet elke duurzame techniek is per definitie voordelig voor jouw bouwproject.

Een architect is dus een prima persoon om je bouwbudget mee te bewaken.

Heb je interesse om met ons samen te werken? Bekijk alvast enkele van onze realisaties.

Is je interesse voor sleutel-op-de-deur bouwen gewekt?